Het lichaam in de ‘lichaam & geest’ filosofie

Als kinesiste heb ik al altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam en zo mocht ik tijdens mijn opleiding al ervaren dat ‘body’ en ‘mind’ heel sterk met elkaar verbonden zijn.

Het lichaam beschikt over een grote intelligentie en heeft een zelf genezend vermogen. Het is constant in ontwikkeling, en het leert en capteert voortdurend. Tegelijk is het een zender en een ontvanger, denk maar aan non-verbale communicatie.

Gezond zijn ervaren we als een evidentie en wanneer we ons niet vitaal voelen dan ontstaan er tal van consequenties op alle gebieden van ons leven. Gezond zijn, is een hemels geschenk.

Je bent hier op aarde met een lichaam dat constant ervaringen opdoet. Doordat je hier en nu in een lichaam bent, doet je ziel ervaringen op. Deze ervaringen brengen betekenis in je leven. Het zijn lessen die ons leven richting geven. Het is dus belangrijk dat je je lichaam liefhebt. Als kind is dit een evidentie maar met het ouder worden raken we deze liefdevolle relatie met ons lichaam wel eens kwijt.

Wat we ons kunnen afvragen:

  • Heb jij al leren luisteren naar wat je lichaam jou komt vertellen?
  • Welke emoties, en ervaringen zijn opgeslagen in je lichaam?

Verdieping en een antwoord op tal van deze vragen kan je ontdekken in de lezing die eraan komt in 2022 rond het thema ‘Het lichaam en geest filosofie’.

Interesse? Bekijk hier de Lezingen en schrijf je in.