Energetisch werker.
Voeler én weter.
Ik help jou je steen te verleggen.
Integer met een vleugje humor.

Mijn verhaal

15 jaar was ik toen ik aan een meer in Duitsland stond en plots een vallende ster zag. Spontaan deed ik een stille wens: ‘Ik wil mensen gelukkig maken’, toen nog niet begrijpend waarop ik die wens nu net deed.

Pas vandaag begrijp ik dat beter – ik had mijn levensmissie onbewust gevoeld. Die ster was een teken dat het tijd was om mijn reis aan te vatten naar de betekenis van geluk want ‘gelukkig’ zijn, wat is dat eigenlijk?

Vandaag – vele jaren en opleidingen later – heb ik geleerd dat ikzelf niet de sleutel ben om anderen gelukkig te maken. Dat kan een mens enkel voor zichzelf realiseren. Wel heb ik geleerd hoe ik anderen kan begeleiden in een doorbraak in zichzelf, zodat zij meer zichzelf kunnen zijn en daardoor zich gelukkig kunnen voelen. Want wie zichzelf kan en mag zijn, is een gelukkig mens.

Vanuit een diepe interesse in het menselijk lichaam vatte ik mijn studies kinesitherapie aan met een specialisatiejaar Kritische Ontwikkelingsbegeleiding volgens Hendrickx. Vanuit deze therapie ontdekte ik het principe dat lichaam en geest één zijn. Ik zag hoe je het lichaam als krachtige tool kan gebruiken om doorbraken in de geest te brengen. Ik zag hoe mensen, klein én groot, openbloeien en hoe hun zelfvertrouwen toenam.

Rond mijn 25ste kwam spirituele leraar, Marie Diamond, op mijn pad. Bij haar leerde ik de kunst van het visualiseren en ontwikkelde ik gaven als helderweten en werken met beeldende informatie van de ziel. Ik leerde er diepgaand met energie werken waardoor ik jarenlang zowel met het lichaam (via de kiné) als met de geest (energiewerk) aan de slag ging. Deze twee dimensies samen laten komen zorgt, iedere keer opnieuw, voor doorbraken die mensen op weg naar hun eigen geluk helpen. Elke keer dat dit lukt voel ik diep vanbinnen: Mission accomplished.

Loop je vast op volgende zaken?

  • Je zit vast in een job die niet bij je past?
  • Je zit vast in een relatie die niet (meer) bij je past?
  • Je voelt je onbekwaam om die droom die je al jaren hebt te realiseren?
  • Je voelt je te angstig om je volgende stap te zetten?
  • Je voelt je verloren rond hoe je best met de ene persoon om kunt gaan.
  • Je voelt je uitgeput.
  • Je voelt je vaak onbegrepen.
  • Je ervaart terugkerende gedragspatronen die je niet meer dienen.
  • Je ervaart slapeloosheid, migraine en/ of verslavingsproblematiek waar je je geen blijf mee weet?
  • Je ervaart een groot verdriet dat moeilijk te verwerken is?

Kies voor je geluk

Vraag hier je gratis doorbraak meditatie aan

Wanneer je je naam en e-mailadres invult, meld je je aan voor onze e-mailsnieuwsbrief van Els Lightness. Je kunt je op elk moment afmelden.